Üniversiteli Yozgatlılar Derneği - ÜYODER
Sivil Toplum Kuruluşları Saray'ın Yozgat'a Bağlanmasına Tepki Gösterdi

Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, “Öncelikle bölgede irili ufaklı 30 civarında çalışan fabrika mevcuttur. Bu fabrikalardan dev diye nitelenecek olan Yibitaş Çimento, Kraft Torba, Erensan gibi fabrikalar bulunmaktadır. Bu fabrikalar şehir halkımızın ekonomik ve sosyal hayatında son derece önemli yere sahiptir. Şehrimize 10 dakikalık mesafede olması bu bölgenin hem kendi hem de şehir açısından önemini göstermektedir. Şehrimize ve şehrimizin olanaklarına bu denli yakın mesafede olması sağlık, güvenlik ve ihtiyaçlar konusunda bölgenin sıkıntı yaşamaması anlamında önemli bir konudur. 15 Aralık 2012 tarihinde yapılaması planlanan, referandum bütün hizmet ve gelişime açık projelerimizi duraklatmıştır. Bu şehrimiz için beklenmedik bir gelişmedir. Bu son durum karşında yapılan anketlerde referandum Yerköy'e hayır Yozgat'a evet çıkması halinde Yerköy halkının büyük çoğunluğu derinden yaralayacaktır. İlçe halkının geleceği için halkımızdan ve şehrimizde var olan iş dünyası ile esnafımızdan özelliklede şehrimizin önde gelen kurum ve kuruluş liderlerinden bu oylamanın önemine binaen Saray, Harkaşan ve İğdecik'in Yerköy'de kalması için birliktelik kurmamız gerekmektedir.” diye konuştu.
Gerçekleşen görüşmeler sonunda, Belediye Başkanı Kılıçarslan, Saray Belediye Meclisinin olağan toplantıya çağırarak tekrardan meclis üyelerinin görüşlerin alınacağını ifade etti.
Saray Belediye Başkanı Mustafa Kılıçarslan ise bu durumun gelme noktasının, tek sebebinin sahipsizlik ten kaynaklandığını, Türkiye'nin en kötü beldesi konumundan kurtulması ve bu durumun Saraylıların lehine olması için böyle bir duruma başvurduklarını ifade etti.
Ziyarette, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, Başkan Kılıçarslan'a, Saray Belediye Meclisinin bu karara red kararı vermesi gerektiğini ifade etti.
Tepkiler üzerine, Kaymakamlık makamından ayrılan temsilciler, Saray Belediye Başkanı Mustafa Kılıçarslan'ı ziyaret etti.
Gerçekleşen ziyarette, STK’lar Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan'dan, Belediye Meclis kararını görme talebinde bulundu. Türkcan’in, meclis kararının sivil toplum kuruluşlarına ve parti başkanlarına verilemeyeceğini, gerekli incelemelerin yapılması ile kendilerine açıklama yapılacağını ifade etmesi üzerine sivil toplum kuruluşları ve parti başkanları kaymakam vekili Türkcan'a tepki gösterdi.
Saray Belediyesi Başkanlığı Meclisinin kararının yanlış bir karar aldığını ifade eden Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, sivil toplum kuruluşları ve parti ilçe başkanları ile Yerköy İlçe Kaymakam Vekili Mustafa Türkcan'ı makamında ziyaret eti.
Sivil toplum kuruluşları, açıkladıkları ortak bildiri ile Saray Beldesinin, Yozgat'a bağlanmasında tepki gösterdiklerini, Yerköy olarak bu duruma gerekli kamu kurum ve kuruluşlara taşıyacaklarını belirtiler.
Yozgat’ın Yerköy ilçesinde faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve ilçe parti başkanları, Saray Beldesinin Yozgat'a bağlanmasına tepki gösterdi.

Kaynak:İha  Araştıran:admin  Saat:23:32:29  Tarih:02.12.2012  Okunma:5590
http://uyoder.com//habergoster.asp?id=198